Kuka Aladin?

Alexander-tekniikan opettaja Assi Aladin

Taustani on viestinnän ja tv-tuotantojen parissa. Koulutukseltani olen medianomi (AMK) ja Alexander-tekniikan opettaja (Finstat 2017), valmistuin Kuopion Alexander-tekniikan opettajakoulusta, vastaavana kouluttajanani Päivi Saraste. Koulutus on kolmivuotinen ja Suomen Alexander-tekniikan opettajien yhdistyksen Finstat ry:n valvoma ja hyväksymä.

Minulle Alexander-tekniikka on tapa suhtautua elämään. Parasta tekniikassa on se, että se avaa oven juuri sellaiseen muutokseen, mihin ihminen itse kokee olevansa valmis. Löysin Alexander-tekniikan asuessani Berliinissä. Jatkuviin niskakipuihin ja päänsärkyihin olin jo kokeillut kaikkea paitsi Alexander-tekniikkaa. Ensimmäisen tunnin jälkeen ihmettelin kun pää kääntyi kuin öljytty, askel oli kevyt ja olo pitkä – soitin kotiin ja kerroin: ”Elämäni on muuttunut!”

Vapaa-ajalla harrastan juoksua, uintia ja joogaa. Nämä lajit kiehtovat juuri Alexander-tekniikkaan yhdistettynä. Olen huomannut, kuinka aiempi, kaikessa mukana kulkenut krooninen jännitys on vähitellen väistynyt kun olen syventänyt omaa keho-mieli -yhteyttäni Alexander-tekniikan keinoin.

Alexander-tekniikka on opettanut minua pitämään parempaa huolta itsestäni ja tätä samaa pyrin välittämään omille oppilailleni. Opettajana haluan rohkaista ihmistä tutkimaan potentiaalia omassa itsessään, sillä siellä se on, kenties vain tiedostamattomien tottumuksien takana. Yhdessä voimme purkaa näitä ajattelu- ja reaktiomalleja ja opit, kuinka tietoinen ajattelu vaikuttaa positiivisesti kehosi toimintaan. Tavoitteenani on antaa juuri sinun tilanteeseesi sopivaa, hetkessä tapahtuvaa opetusta.