Alexander-tekniikan jouluspesiaali johdattelee kohti rauhallisempaa vuodenvaihdetta

Kommentoi

Jouluaatto kaksikymmentäviisi vuotta sitten. Istun juhlatamineissani joulupöydässä, perhe häärii ympärillä. Kaukainen sukulainen on kutsuttu mukaan joulunviettoon, laitetaan parasta pöytään ja vietetään ihanaa perhejuhlaa. Hopeat on kaivettu kaapeista, pöytä katettu koreaksi. Laatikot paistuvat, rosollia tehdään. Vanhemmat suhaavat hellan ja uunin väliä – jostain syystä on kiire, vaikkemme ole lähdössä muualle kuin syömisen jälkeen lahjojenjakoon olohuoneen puolelle.

Pieni koiramme on innokkain joulunodottaja, se himoitsee paketeista lahjapaperia ja haistaa kääreet kilometrin säteellä ja käy aivan villinä. Ruokajärjestelyt ontuvat, haistan uunista vienoa palaneen käryä, isä kiroilee, koira pyörii jaloissa, nyt uuni jo savuaa ja koira tekee tarpeensa uunin eteen. Filmi ja koko kohtaus silmieni edessä muuttuu hidastetuksi; näen kuinka isän lakerikenkä astuu koirankakkaan ja isä liukastuu…

Syömme alkupalat hiljaisuuden vallitessa.

Tämä muisto on edelleen elävänä mielessäni ja siihen kiteytyy jotain kovin olennaista ja hellyttävääkin tavassamme tähdätä parhaaseen ja ns. täydelliseen suoritukseen. Joulu voi tuoda esiin meissä monia suorittamisen esiasteita tai pahimmillaan stressiä, joka ilmenee sekä ajatustasolla että kehollisesti.

Ymmärrettävästi haluamme kovasti onnistua, tehdä parhaamme rakkaiden eteen ja viettää ansaittua juhla-aikaa keskellä pimeintä vuodenaikaa. Samaan aikaan työt painavat, kaamos on pahimmillaan, lahjat hankkimatta ja järjestelyt kaatuvat jo valmiiksi jännittyneeseen niskaan. Hyvä tarkoitus kääntyy itseään vastaan kun astumme suorittamisen oravanpyörään, joka pyörii vinhasti, joskus viikkokaupalla ennen h-hetkeä. Välillä tuntuu, että joulunpyhiä tarvitaan pelkästään jouluvalmisteluista toipumiseen.

Jospa tänä vuonna ei lahjoitettaisikaan itselle kiristyviä poskilihaksia tai kramppaavaa niskaa? Juhlavalmisteluista huolimatta, onko sinun mahdollista vähentää jännitystä kehossasi? Annatko itsesi hengittää rauhassa vaikka maailma ympärillä kuinka hössöttäisi?

Kollegani Katri-Marin kanssa haluamme tarjota pysähtymistä ja uudelleen latautumista pienen kurssin muodossa joulukuun toisena lauantaina. Tule viettämään kanssamme kiireetöntä laatuaikaa. Opettelemme reagoimaan rakentavammin kiireeseen ja sisäisiin vaatimuksiin Alexander-tekniikan avulla. Etsimme yhdessä keinoja, jotka auttavat stressaavassa tilanteessa selviämisessä. Alexander-tekniikka opettaa sinua kokonaisuutena rauhoittumaan ja jaksamaan paremmin. Voit valita, mikä on sinulle hyväksi. Tehdään tästä joulusta spesiaali ja rauhallinen. Kuljetaan yhdessä kevyesti kohti juhla-aikaa.

Vastaa